Sport

Promocija publikacije Sportskog saveza

Promocija publikacije Sportskog saveza grada Kruševca održana je danas. U velikoj sali Narodnog muzeja Kruševac predstavljeno je kapitalno delo posvećeno sportu u Kruševcu. Pod nazivom “Kruševački sport kroz istoriju” napravljen je pregled najznačajnijih događaja koji su obeležili sport u ovom kraju. Obuhvaćeni su mnogi sportovi, ljudi i nadmetanja. Po prvi put su se na jednom mestu, u jednom izdanju, našli najvažniji akteri i veliki skup podataka iz istorija sporta.

Kao i uvek kada su u pitanju izdanja ovog tipa, postoje nesuglasice oko pojedinih delova sadržaja, odstupanja faktografije i organizacije knjige. Međutim, kada se radi sa toliko velikom količinom materijala, uvek je mogući i drugačiji pristup. Verovatno je najvažnije dostignuće to da se po prvi put uopšte pojavilo ovako sveobuhvatno izdanje. Na tome čestitamo autoru i Sportskom savezu.

Autor publikacije je Aleksandar Nikolić, sekretar Sportskog saveza Kruševac. Pokrovitelj izdanja je bio grad Kruševac. Promocija publikacije je pokazatelj onoga što je sportski Kruševac radio tokom proteklih decenija.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!