Kultura

Najava programa AKC Gnezdo

Povodom četiri godine rada Alternativni kulturni centar Gnezdo organizuje nekoliko zanimljivih programa. U četvrtak, 11. novembra, u 20.00 biće izvedena predstava “Banalnost zla” Plavog pozorišta. Predstava “Banalnost zla” je savremeni plesno – vokalno – instrumentalni recital, posvećen svim žrtvama Holokausta. Bazirana je na tezi o banalnosti zla, čuvene nemačke filozofkinje i političke teoretičarke jevrejskog porekla, Hane Arent.

Pored tekstova Hane Arent, u predstavi se koriste i tradicionalni jevrejski plesovi i sefardske, aškenaske i duhovne jevrejske pesme u vokalno instrumentalnom izvođenju glumaca. U predstavi igraju Maša Jelić i Dejan Stojković dok je reditelj Nenad Čolić.

U nedelju, 14. novembra, Gnezdo organizuje cirkusku radionicu sa Cirkusfera-om. Radionica manipulacije objektima, tj žongliranja (loptica i hula-hupa) je namenjene deci i mladima od 8 do 15 godina.

Radionice savremenog cirkusa vode članovi udruženja „Cirkusfera“ sa dugogodišnjim iskustvom rada sa decom kroz različite edukativne programe.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!