DruštvoLokalna samoupravaVesti

Proleće – sve buja, pa i cene vode i grejanja

Krenulo je proleće. Kišno, prohladno, promenljivo, kakvo proleće i treba da bude. Ima vlage, a nije mnogo hladno, pa u prirodi buja sve što je zeleno. Iz ove “bujne i zelene” idile Kruševljane mogu da trgnu najavljena povećanja cena komunalnih usluga – vode i grejanja.

poskupljenje-vodaNa zvaničnom gradskom sajtu su prošle srede objavljene odluke nadzornih odbora JKP Vodovod i JKP Gradska toplana. Obe firme, odnosno, oba nadzorna odbora, su doneli odluku o povećanju cena svojih usluga. Uz to, Vodovod uvodi i novitet u svoj račun: na svakom računu ćemo ubuduće plaćati i tzv. “pogonsku spremnost”. Objašnjenje o tome je malo nategnuto (bar sa moje tačke gledišta), ali ako nekoga to zanima, ono se nalazi u dokumentu koji se nalazi ovde. Tamo piše da Vodovod, sa ovim parama, ima obavezu da kontinuirano obezbedi adekvatan pritisak i kvalitet vode u vodovodnoj mreži. Nigde ne piše šta se dešava ako to nije obezbeđeno, a pouzdano znam da ima delova grada gde je nemoguće ostvariti normalan pritisak vodovodne mreže. Ali, ko će još da detaljiše.

I da budem do kraja precizan, sve ove odluke su predlog gradskom veću, pa ako ih ono usvoji – plaćamo više. Da li mislite da nije bilo “prethodnih konsultacija” an ovu temu i da će predlozi biti odbijeni?

Kruševljani, srećne nam nove cene i veći troškovi života.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!