DruštvoPažnja !

Prijave za penzionerske kartice

Prijave za penzionerske kartice počele su juče. Svi koji su ostvarili pravo na penziju moći će da se prijave za kartice na sajtu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili u filijalama Fonda PIO.

Ove kartice imaju za cilj da penzionerima omoguće popuste pri kupovini i plaćanju usluga. Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta. Kartice će se izdavati sukcesivno, kako budu izrađivane. Tako bi do 1. oktobra svi korisnici penzija koji se prijave imali svoje penzionerske kartice. Oni penzioneri koji već oposeduju kartice moraće, takođe,  da podnesu zahtev za nove. Razlog je to što od jeseni stare neće važiti, već će važiti samo nove kartice.

penzionerske kartice

Penzionerske kartice nove generacije će, osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene, kako navode na sajtu Fonda, za nove pogodnosti. Iz Fonda kažu da će to značajno uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Penzionerske kartice su, po starom “dobrom” srpskom običaju, izazvale i mnogo kontroverze. Od toga ko će sve imati koristi od čitave procedure izrade kartica, pa do toga da li će one imati bilo kakav značaj za najstarije sugrađane. U svakom slučaju, informacija je ovde…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!