Zdravlje

Ponovo radi zakazivanje pregleda

Od pre nekoliko dana ponovo radi zakazivanje pregleda preko nacionalnog kol centra. Ali, i dalje važi da pacijenti mogu i direktno da pozovu zdravstvenu stanicu u kojoj se leče. Tokom vanrednog stanja sistem zakazivanja preko Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS) nije funkcionisao. Do izabranog lekara dolazilo se direktno. Preporuka je tada bila da se, zbog pandemije korona virusa, dolazi samo za hitna stanja.

Sada IZIS ponovo funkcioniše i pozivanjem broja kol centra (011 362 0000) građani radnim danimaa od 08.00 do 20.00 mogu da zakažu pregled. U Domu zdravlja u Kruševcu kažu da se pregledi mogu zakazati i pozivanjem ili dolaskom u zdravstvenu ambulantu. Za obnavljanje terapije dovoljno je da se pozove telefonom, kao i ranije.

Zbog epidemije koja je i dalje u toku, preporučuju se dolasci samo zbog hitnih stanja. Svi pacijenti koji imaju simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom, ne treba da dolaze u svoju zdravstvenu stanicu. Oni treba da se jave u Kovid ambulantu (zdravstvena stanica 14.oktobar) koja radi svih sedam dana u nedelji, od 09.00 do 17.00. Nakon tog vremena se ide u Službu za hitnu medicinsku pomoć.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!