Pažnja !Varvarin

Konkurs “Svetionik znanja” za srednjoškolce Varvarina

Konkurs na koji se mogu javiti srednjoškolci iz Varvarina raspisan je u okviru projekta “Svetionik znanja”. Njega sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta. U pitanju je dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou.

“Cilj Projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Ali, i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije, pisanja projekata. Imajući u vidu nedostatak omladinskog aktivizma, naročito u manjim ili ruralnim sredinama, kao i među osetljivim društvenim grupama, pružanje konkretnih smernica, znanja, veština, sposobnosti, razmena iskustava, kao i stručno vođenje i podrška mladima pri osmišljavanju i sprovođenju konkretnih aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici su od izuzetne važnosti za jačanje samopouzdanja, motivacije, preuzimanja odgovornosti, predlaganja rešenja za probleme”, piše u saopštenju ove organizacije

Konkurs očekuje prijave učenica i učenika trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe. Oni treba da dođu iz 15 lokalnih zajednica u Republici Srbiji. To su: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Kikinda, Kraljevo, Leskovac, Majdanpek, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Teme koje mogu biti obuhvaćene su sledeće:

– Turizam,
– Ekologija,
– Sportska kultura,
– Kultura i umetnost,
– Društvena odgovornost i aktivizam.

Prijavni formular možete naći OVDE, dok je krajnji rok za prijave na konkurs 21. oktobar u 23.59. Krajem oktobra biće obavljena selekcija kandidata, na osnovu njihovog profila, motivacije i interesovanja. Komisiju za odabir ćetiri srednjoškolca iz svake od 15 lokalnih opština će činiti 2 člana OSSI-ja i 2 člana partnerskih organizacija za svaku lokalnu zajednicu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!