Društvo

Održan protest u Kruševcu

Kao deo protestnih skupova koji već nekoliko nedelja izražavaju nezadovoljstvo građana Srbije, uz prisustvo oko 500 građana sinoć je na Trgu glumaca organizovan protestni skup „Kruševac protiv nasilja“.

Okupljenima su se na početku skupa obratili nastavnica Zorica Jovanović i doktor – specijalista ginekologije Vladimir Savić.

„Jako mi je važno da se povrati poverenje u prosvetne radnike. Neznanje i gluposti su uništili više ljudi nego prirodne katastrofe. Mi moramo da sprečimo nasilje nad decom, nad prosvetnim radnicima, roditeljima koje je sveprisutno. Zahtevamo od vlasti da ažuriraju zahteve, da se brže stvari rešavaju“, kazala je Jovanovićeva.

Ona je podsetila da nasilje nije od juče, već da traje dugo i da se manifestuje u vidu jezika mržnje koji se čuje na TV, na društvenim mrežama.

„Vlast ne sme da jezikom mržnje potpiruje opoziciju koja će to vraćati. Apelujem da se uspostavi kulturni dijalog. Mora da se sedne i da se razgovara. Savetujem i opoziciju i vlast da sednu za sto, na RTS-u, da svi vidimo i čujemo šta se priča. Ne možemo trpeti nasilje koje se širi putem rijalitija i drugih programa koji nisu pogodni ni za odrasle a kamoli za decu. Taj jezik mržnje koji se prenosi sa medija duboku utiče na mlade“, dodala je Jovanovićeva.

Doktor Vladimir Savić je istakao sveprisutnost nasilja u društvu, od Skupštine do ulice.

„Što se mene tiče nasilje je i što me sada snimaju i što će sutra krenuti kampanja protiv nas koji smo ovde prisutni. Nasilje je kada moji sardnici popunjavaju autobuse da bi u radno vreme dali podršku predsedniku. Meni nema ništa gore nego što je godinama zdravstvo vodio neko koga zovu Doktor Smrt. Decu lečimo SMS porukama, tate prodajom krofni, a oni sve pokradoše. Vreme je da se kaže dosta!“, poručio je doktor Savić.

Nakon govora prisutni su se, uz glasno skandiranje „Vučiću odlazi!“ i „Gašiću odlazi!“ prošetali glavnom gradskom ulicom do Trga kosovskih junaka, potom do Kosturnice, a onda nazad do Trga mladih.

Foto: CINK

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!