DruštvoObrazovanje

Objavljene liste tehnoloških viškova i slobodnih radnih mesta u prosveti

U petak su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljene liste tehnoloških viškova, kao i zaposlenih sa nepotpunom normom u osnovnim i srednjim školama. Objavljena je i lista slobodnih radnih mesta na dan 25.08.2017. godine, a sve one će već danas biti ažurirane.

Liste su objavljene prema odredbama Posebnog kolektivnog ugovora kojim je propisano da škole dostavljaju liste zaposlenih za čijim radom je prestala potreba u potpunosti ili delimično (tehnološki višak). Pored direktora škola, liste overavaju i predstavnici sindikata. Svi ovi podaci o tehnološkim viškovima i zaposlenima sa nepunom normom se dostavljaju centralnoj bazi zaposlenih (novi informacioni sistem). Svrha ovih lista je da se omogući prednost zaposlenima za čijim radom je prestala potreba prilikom popunjavanja upražnjenih mesta u drugim školama.

Liste sadrže i podatke o školi u kojoj zaposleni radi, stepenu stručne spreme koji ima, radnom mestu na kojem je bio angažovan i predmetu koji predavao ako je nastavnik, te jeziku na kojem je obavljao posao obrazovanja. Ažuriraće se svakodnevno, a objavljena je i evidencija nastavnika sa nepunom normom časova. Tehnološki viškovi su oni koji gube deo časova, a zaposleni sa nepunom normom rade, neki deo fonda časova godinama unazad.

Evo linkova sa sajta Ministarstva ka listama koje sadrže i informacije vezane za Kruševac i Rasinski okrug:

Lista tehnoloških viškova na dan 25.08.2017.

Lista zaposlenih sa nepunom normom na dan 25.08.2017.

Lista slobodnih radnih mesta na dan 25.08.2017.

Za sve one koji su zainteresovani za zaposlenje u prosveti: realno, sva navedena radna mesta nisu upražnjena – na njima su već angažovani zaposleni na određeno vreme. Danas će biti objavljena dopunjena lista, u utorak i sredu će nastavnici moći da se prijavljuju na slobodna radna mesta, a direktori će u sredu i četvrtak početi da popunjavaju ta mesta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!