Poljoprivreda

Nema pauze u poljoprivredi

U selima u okolini Kruševca već su u najveće počele pripreme za proizvodnju povrća za predstojeću sezonu. I ove godine prednjače sela preko Morave. U njima je proizvodnja povrća osnovno zanimanje velikog broja domaćinstava. Većina proizvođača je pripremila svoje plastenike za setvu semena. Ovo je period ozbiljne investicije i, praktično, početak povrtarske sezone.

Do prolećne setve ima još vremena, međutim, oni koji ciljaju da im proizvodnja bude na vrhunskom nivou treba na vreme da obave sve pripreme, jer proizvodnja hrane ne sme da trpi. To zahteva i tržište na kome, onaj ko sa svojom ponudom izađe prvi, može da očekuje i najbolju cenu za svoj proizvod.

“Produžena” jesen je omogućila da prošla sezona traje do kasno. Relativno blaga ovogodišnja zima omogućila je da se svi radovi i pripreme započnu rano. Tako plastenička proizvodnja obećava solidnu zaradu u narednoj sezoni. Naravno, za one koji su uspeli da stignu da odrade sve poslove i izdrže proizvodnju koja se, praktično, nastavila bez pauze.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!