ObrazovanjePažnja !

Ministarstvo odgovorilo preko RTS-a

Na zahtev roditelja vezano za ukidanje filološkog odeljenja u Gimnaziji nadležno Ministarstvo je odgovorilo – preko RTS-a. Naime, roditelji još uvek nisu dobili nikakav direktan odgovor od Ministarstva. Ali, zato je saopštenje upućeno preko RTS-a.

Kako roditelji tvrde, u njemu se navodi čitav niz neistina. U prvom redu da škola nije držala promotivne skupove. Roditelji kažu da su njihova deca sa takvih skupovaa u osnovnim školama i saznali detalje o ovom smeru. Dalje, Ministarstvo tvrdi da ima samo desetoro zainteresovane dece za polaganje prijemnog ispita. Sa druge strane, roditelji su poslali peticiju sa trideset (30) potpisa učenika i roditelja koji su voljni da polažu prijemni.  Iz Ministarstva još zameraju direktorki da se nije angažovala na promociji smera u drugim okolnim mestima. Roditelji kažu da pouzdano znaju kako ima dece koja se spremaju u Trsteniku, Brusu i verovatno u drugim mestima. U dopisu iz Ministarstva “toplo” preporučuju da deca idu u Niš. Roditelji sumnjaju da su, možda, u pitanju lični animoziteti na relaciji Školska uprava – Gimnazija, i da će njihova deca, na kraju, platiti ceh.

Pogledajte dopis OVDE.

Šta god da je u pitanju, ovo nije dobro za Kruševac. Isto kao što je, blago rečeno, odvratno mešanje političkih stranaka u čitavu stvar. Jeftini poeni koji pokušavaju da se ubeleže davanjem podrške roditeljima. Ljudi (ako su političari svake vrste uopšte pripadnici ovog roda – u šta duboko sumnjam), svoje ambicije ostvarujte na drugim mestima. Ovo je problem druge vrste.

A deca će, i ona najbolja i ona druga, i dalje masovno odlaziti iz Kruševca. Očigledno, koliko o njima brinemo – nema potrebe ni da se vraćaju. Tako nam i treba!

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!