ObrazovanjePažnja !

Filozofski fakultet brani filološko odeljenje Gimnazije

Filozofski fakultet u Beogradu, njegovo Odeljenje za klasične nauke, uputilo je dopis ministru prosvete. Tema dopisa je molba da se dozvoli upis nove generacije učenika u filološko odeljenje kruševačke Gimnazije. Ovaj dopis je prepun lepih reči o radu kruševačke Gimnazije i rezultatima đaka koji “izlaze” iz filološkog odeljenja. Dopis je, verovatno, pravi način da se pokuša još jednom. Njegov kompletan sadržaj možete pogledati OVDE. Filozofski fakultet  je ozbiljno stao u odbranu filološkog odeljenja kruševačke Gimnazije.

Kako i zašto je došlo do toga da Ministarstvo ne dozvoli upis đaka u filološko odeljenje još uvek nikome nije jasno. Ipak, problem postoji, a šansa da se odluka promeni je minimalna. Birokratija je teška mašinerija koja se teško pokreće i teško zaustavlja. Uz sve ovo, vreme prolazi i planirani rokovi se polako probijaju.

Kao i mnogo puta do sada (“u novijoj istoriji”) imamo dokaz da se unutrašnjosti zemlje ne posvećuje nikakva pažnja. Imamo dokaz da Kruševac na mapi Srbije ne predstavlja baš ništa, kao ni ostatak te mape. Jedino je važna ona mala oblast na ušću Save u Dunav. Sve priče o decentralizaciji i jednakom razvoju su, očigledno, lažne. Na zdravlje!

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!