DruštvoPažnja !

Informacija o lažnoj nagradnoj igri

Javnom preduzeću „Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije. Slanjem informacije sa logotipom i imenom Pošte se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije. U njoj piše da, ukoliko odgovore na četiri pitanja, imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara. Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa. Traži se i da unesu adresu i kompletiraju registraciju.

Povodom ovoga Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre. Iz Pošte građanima savetuju da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke. Takođe, i da, ukoliko dobiju poruke slične sadržine, ne postupaju na način kako se traži od njih. Pošta Srbije kaže da je slučaj prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Poruke o lažnoj nagradnoj igri proširile su se poput požara putem društvenih mreža. Ali, kako je u pitanju zloupotreba logotipa i imena Pošte Srbije, građanima se savetuje da budu oprezni i da ne ostavljaju svoje lične podatke putem ovog linka.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!