Društvo

Međunarodni volonterski kamp u AKC “Gnezdo”

Informacija iz AKC Gnezdo koju prenosimo u celini:
Poštovani,
imamo zadovoljstvo da vas obavestimo da će se u periodu od 5. do 15. jula 2023. god. održati Međunarodni volonterski kamp u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo”, uz podršku Mladih istraživača Srbije, kroz program MLADI SU ZAKON.

Šta je volonterski kamp?

Volonterski kampovi okupljaju strane i domaće volontere u lokalnim zajednicama širom Srbije i sveta već skoro čitav jedan vek. Volonteri rade na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu, istovremeno usavršavajući veštine i stičući prijatelje za ceo život. Oni su isključivo neprofitnog karaktera. Kampovi direktno doprinose unapređenju društvenog položaja mladih i održivom razvoju lokalnih zajednica u širokom spektru tematskih oblasti i kroz pojačanu mobilnost mladih unutar i van zemlje, a samim tim se osigurava i domino efekat te mobilnosti – aktivno građanstvo, smanjen uticaj ksenofobije, otvorenost ka „drugom i drugačijem“, volonterski stav i, povrh svega, zdravije i produktivnije civilno društvo.
AKC Gnezdo će se četvrti put naći u ulozi domaćina volonterskog kampa.
Ideja za ovu godinu je izgradnja manje platforme / bine koja može da omogući programe na otvorenom tokom leta. Volonteri će raditi na njenoj izgradnji, ali i  pomagati u probama programa i pripremnim aktivnostima, prilagođavati scenu potrebama korisnika.
Takođe, biće organizovane akcije čišćenje obale reke  Rasine.
Program kojim se kamp završava biće organizovan 14. i 15. jula, kada će gosti iz Velikog Gradišta igrati predstavu “Virus”, a potom predstaviti Velikogradištansku gitarijadu koncertom rok muzike. Programi su besplatni.
U slučaju nestabilnog i kišovitog vremena, postoji mogućnost da dođe do promene aktivnosti kampa i samog programa, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.
Srdačan pozdrav,
tim AKC Gnezdo
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!