Obrazovanje

Završni ispit za osmake

Završni ispit za osmake, učenike osmih razreda osnovnih škola, prema postojećem kalendaru obrazovno – vaspitnog rada za ovu školsku godinu planiran je za 17, 18. i 19. jun.

Završni ispit za male maturante će, pored redovnih testova iz srpskog jezika i matematike, sadržati i test iz izbornog predmeta. Učenici su mogli da biraju između istorije, geografije, biologije, hemije i  fizike. Poslednje izmene izbornog predmeta završene su krajem prošle godine. Predmeti su izabrani, testovi odštampani i uz prisustvo Policijske uprave i putem Pošte načelnik školske uprave za Rasinski okrug preuzeće testove 16. juna.

Pripremna nastava je u toku, još od početka školske 2023/24 godine. Sada, kada su se osmaci već raspustili, čekaju ih intenzivnije pripreme sa nastavnicima u njihovim osnovnim školama. Tako će se još bolje pripremiti i dopuniti svoje znanje koje treba da pokažu na završnim testovima.

Prethodnih nekoliko godina znanje koje su pokazali kruševački mali maturanti nije bilo na nekom višem nivou. Taj trend ima ozbiljan pad, i to ukazuje na probleme koji postoje u obrazovsnju u našem gradu i u Srbiji. Evidentno su neophodne promene u toj oblasti ako želimo obrazovanu naciju, a ne masu polupismenih. Za sada, ne naziru se ni naznake za tako nešto.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!