Plaćeni PR

Kurs nemačkog i škola računara

Znanje stranih jezika izuzetno je značajno u savremenom svetu. Bez obzira da li neko želi da putuje ili ne, bitno je da zna makar jedan strani jezik. Ako ni zbog čega drugog, a ono zato što na taj način poboljšava svoju radnu biografiju, a samim tim i šanse da pronađe što bolji posao.

Sasvim sigurno ste i vi puno puta imali prilike da pročitate oglase za posao, u kojima se kao jedan od osnovnih zahteva navodi poznavanje stranog jezika. Iako je to u većini slučajeva zahtev za znanjem engleskog jezika, koji je prepoznat gotovo kao univerzalni jezik sporazumevanja u celom svetu, sve je više pravnih lica koja navode zahtev da njihovi zaposleni imaju znanje kineskog, ruskog ili nemačkog jezika. Sve to najpre zato što sarađuju sa kompanijama iz te zemlje, pa će i poslovna korespondencija da bude olakšana ukoliko zaposleni znaju konkretni jezik.

Zašto je važno učiti strane jezike?

Deca u današnje vreme već od najranijeg perioda života počinju da uče strane jezike i u tome se u velikoj meri razliku u odnosu na generacije svojih roditelja. Upravo zato što su dostupni i kursevi nemačkog jezika za decu, ali i engleskog i mnogih drugih, koje u ponudi ima Škola stranih jezika Akademije Oxford Kruševac, roditelji treba samo da odaberu edukaciju. Na taj način će svojim mališanima otvoriti nove vidike i omogućiti im da se razvijaju na najbolji mogući način, tim pre što nastavu za najmlađe vode iskusni stručnjaci, koji i aktivnosti prilagođavaju potrebama dece u konkretnom uzrastu. Sve to rezultira mnogo boljim razumevanjem gradiva, deca ne bivaju zasićena, već naprotiv, imaju još veću želju da uče konkretni jezik.

Kada su u pitanju kursevi stranih jezika za starije, tu se posebna pažnja obraća naravno na kvalitet nastavnog kadra, ali i na pravila koja navodi Zajednički evropski referentni okvir za jezike, to jest CEFR (The Commom European Framework of reference for languages). Zapravo je u pitanju trenutno aktuelni međunarodno priznati standard, koji se primenjuje u organizaciji nastave stranih jezika. U tom smislu se i kursevi nemačkog jezika organizuju na ukupno šest nivoa. Kandidati koji nisu ranije imali nikakvog dodira sa ovim jezikom treba da pohađaju nastavu na A 1, odnosno početnom ili osnovnom nivou. Za ostalih pet nivoa važi pravilo da bi trebalo najpre da urade inicijalni test, kako bi bilo precizno utvrđeno na kom tačno nivou bi trebalo nastavu da pohađaju. Posle osnovnog sledi viši početni ili viši osnovni, koji nosi oznaku A 2, a zatim i B 1 i B 2 nivoi, odnosno niži i viši srednji. Najviši nivo znanja nemačkog jezika, ali i svakog drugog, koji može da stekne neko, kome to nije maternji nosi oznaku C 2 i karakteriše se kao viši napredni nivo, kome prethodi niži napredni nivo, koji nosi oznaku C 1.

Svi koji žele da pohađaju kurs nemačkog jezika treba da znaju i to da Škola stranih jezika Akademije Oxford Kruševac u ponudi ima mnoge specijalističke edukacije, a ne samo opšti kurs nemačkog jezika. Kandidati koji imaju određeni nivo znanja, mogu da pohađaju konverzacijski kurs nemačkog jezika ili specijalistički (stručni) kurs nemačkog jezika, a na raspolaganju su im i ubrzani kursevi nemačkog jezika, poslovni kursevi nemačkog jezika i mnoge druge specijalizovane edukacije.

Iako ova škola svakom polazniku po završetku odabranog kursa i proveri znanja, izdaje sertifikat o pohađanju nastave, koji kandidat ima pravo da upiše u svoj radni dosije u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje, ponudom su obuhvaćeni i kursevi – priprema za međunarodne ispite iz nemačkog jezika. Tom prilikom će se svi zainteresovani na najbolji mogući način pripremiti za polaganje ispita, nakon čega mogu postati vlasnici sertifikata o poznavanju nemačkog jezika na određenom nivou, a koji su priznati širom sveta.

Šta treba da uradite da biste bili izabrani na konkursu za posao?

Ukoliko ste u potrazi za poslom ili imate želju da promenite trenutno zaposlenje, valjalo bi da razmislite šta je to što još možete da učinite, kako biste svoje šanse za pronalaženje željenog posla poboljšali.

Iako mnogi smatraju da su drugi krivi za to što ne uspevaju da pronađu željeno zaposlenje, zapravo tek onog trenutka kada priznaju sebi da nisu učinili sve kako bi bili najbolji, počinje i njihov rad na sebi. Onog momenta kada čovek prizna sebi da može još nešto da uradi, na pravom je putu da zaista i unapredi kvalitet svog poslovanja, što će ga sasvim sigurno vremenom dovesti i na željenu radnu poziciju.

kurs programiranja

Kursevi računara su imperativ

U današnje vreme je jedini put i način za unapređenje poslovanja ulaganje u lično obrazovanje. I sve dok pojedinci ne shvate koliko je to važno, često će pokušavati da pronađu drugo zaposlenje i naravno uvek će kriviti poslodavce.

Ali svako ko želi da zaista radi ono što voli i naravno da bude dobro plaćen, zna koliko su kursevi računara važni. A njih u ponudi ima Škola računara Akademije Oxford Kruševac. Pored toga što se zainteresovanima nudi poslovni Office kurs, u okviru koga će savldati rad u Windows operativnom sistemu, kao i korišćenje programa koji spadaju u Microsoft Office paket, što je i osnov potreban za obavljanje mnogih poslova u savremenom svetu, u ponudi ove škole nalaze se i kurs za web programiranje i kurs za web dizajn.

Ukoliko neko već ima znanje korišćenja osnovnih račuanrskih programa, potrebnih za obavljanje brojnih poslova, kao što su Microsoft Word i Microsoft Excel, a zanima ga recimo grafički dizajn, Škola računara Akademije Oxford u ponudi ima i takvu vrstu edukacije. Budući da je u pitanju kurs za grafički dizajn koji je sa puno pažnje osmišljen, to se zainteresovanima nudi mogućnost ne samo da se upoznaju sa radom u programima Adobe InDesign i Adobe Photoshop, već i u programu Adobe Illustrator.

Umeće korišćenja SEO alata vrlo je značajno za sve koji žele da se bave kopirajtingom, što je jedan od poslova, koji je u današnje vreme naročito tražen. Zato i ne čudi što su kursevi za SEO izuzetno posećeni. Tim pre što Škola računara Akademije Oxford nastoji da tokom svih edukacija akcenat stavi na praktičan rad, to se polaznicima pruža mogućnost da praktično čim završe izabrani kurs računara, počnu i da primenjuju u praksi stečena znanja i da na taj način ostvare mnogo bolju zaradu nego ranije, odnosno da pronađu željeni posao.

AutoDesk kursevi, kursevi za administraciju Windows servera, kao i kursevi programiranja i kursevi za pravljenje igrica u Flash-u, tek su neke od edukacija koje u svojoj bogatoj ponudi ima Škola računara Akademije Oxford Kruševac. Svakako treba pomenuti i kurs za projektovanje i implementaciju serverske infrastrukture, kurs za podešavanje i instalaciju Windows 7 za klijente i kurs za održavanje Microsoft SQL server 2008 baze podataka, te kurs za Unix i Linux, ali i kurs za etičkog hakera i kurs za Facebook oglašavanje, s tim što je to tek deo bogate ponude ove škole.

Uz sve to, valja napomenuti da se polaznicima nudi mogućnost da nastavu prate na vrhunskim računarima, kojima je opremljena Škola računara Akademije Oxford Kruševac, čije se prostorije nalaze na adresi Majke Jugovića 43 / 2. Upravo tu mogu svi zainteresovani da izvrše prijavljivanje i to svakog radnog dana u period od 08 do 17, kao i subotom od 09 do 14 časova, te na brojeve telefona 037 20 29 20 i 069 10 90 584. Na mejl adresu krusevac@akademijaoxford.com isto tako zainteresovani mogu da pošalju osnovne podatke o sebi, te da na taj način izvrše prijavljivanje za izabrani kurs računara.

Da napomenemo i to da ova škola svakom kandidatu izdaje sertifikat nakon završene edukacije. Radi se o dokumentu koji je priznat na teritoriji naše zemlje i kao takav upisiv u radni dosije, koji kandidat treba da ima otvoren u okviru ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!