Sport

Kruševljanin Luka Milić na Evropskim igrama u Minsku!

Kruševljanin Luka Milić ostvario je još jedan veliki internacionalni uspeh. Najbolje rangirani srpski senior uspeo je da se plasira na Evropske igre. One se od 21. do 30. juna 2019. održavaju u glavnom gradu Belorusije, Minsku. Naš reprezentativac, koji će biti u sastavu multisportskog srpskog tima, naći će se u elitnom društvu. Učestvovaće najbolja 32 predstavnika evropskih država (spisak sastavljen na osnovu plasmana na Svetskoj rang listi) koji će se nadmetati za odličja u muškom singlu na prestižnom takmičenju.

“Мnogo truda je uloženo u ovaj uspeh. Kako mog ličnog tako i od Badminton saveza Srbije i trenera Milana Barbira. Krajem prošle godine osvojio sam Svetski kup čime sam odškrinuo vrata Evropskih igara. Iako mi u 2019. nije krenulo sve po planu, budući da sam na pojedinim turnirima doživeo neke neočekivane poraze, posle mnogo neizvesnosti i spartanske borbe uspeo sam da na kraju stignem do Minska. Zasluženo. Ogromno odricanje i trud su se isplatili. Ruku na srce, i sreća je bila na mojoj strani. Prezadovoljan sam što ću biti akter jednog ovako velikog evropskog sportskog događaja. Maksimalno ću se potruditi da u Belorusiji na najbolji način prezentujem našu zemlju i srpski badminton”, kazao je Luka Milić.

Na Evropskim igrama u Minsku pored badmintona na “meniju” će se naći još 20 sportova. Svečano otvaranje Igara na programu je 21. juna. Badminton turnir počinje tri dana kasnije, a trajaće do 30. juna. Pored muškog sinlga najbolji evropski badmintonci takmičiće se i u ženskom singlu, muškom, ženskom i mešovitom dublu. Turnir u Minsku okupiće većinu najboljih svetskih badmintonaca današnjice. Na čelu sa Dancima, Viktorom Akselsenom, osvajačem olimpijske bronze iz Rija 2016, svetskim prvakom iz Glazgova 2017. i prvim Evropljaninom koji je stigao do titule juniorskog šampiona sveta (2010.) i Andersom Antonsenom, osvajačem svetske timske bronze i višestrukim evropskim prvakom…

Reč trenera

“Iako je put do plasmana na Evropske igre bio prilično dug i naporan, na kraju i veoma neizvestan, Milić, aktuelni državni prvak i stipendista Ministarstva omladine i sporta, ga je u potpunosti zaslužio. Na tome mu iskreno čestitam. Za mene kao trenera, od samog plasmana, važnija je činjenica da će Milić u Minsku biti u prilici da se nadmeće sa najboljim evropskim takmičarima, osvajačima svetskih i olimpijskih odličja. Tako će da stekne ogromno iskustvo. Uprkos žestokoj konkurenciji koja ga očekuje u Belorusiji siguran sam da će imati šta da pokaže. Više nego dostojno će da predstavi i brani boje svoje zemlje na ovom takmičenju. Na kraju moram da “podvučem” da je ovo svakako još jedna potvrda da smo na dobrom putu. I da se srpski badminton razvija u jako dobrom smeru”, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!