Sport

Zlato iz Pečuja, Lukić igrač turnira

Srpska badminton reprezentacija uzrasta do 15 godina, koju mahom čine Kruševljani iz BK Zmajevi, sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda, osvojila zlato na truniru NATION TO NATION koji je od 25. do 27. novembra održan u Mađarskoj.

Silovito. Ova reč najbolje i najkraće opisuje način na koji je srpska reprezentacija uzrasta do 15 godina stigla do trofeja na tradicionalnom međunarodnom turniru Nation to Nation koji je od 25. do 27. novembra 2016. održan u mađarskom gradu Pečuju. U konkurenciji osam zemalja naš tim u sastavu Sergej Lukić, Matija Cupara, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac, Sara Lončar i Minja Milovanović, predvođen sa trenerom Draganom Antićem, stigao je do zlata sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda. O superiornosti Srbije, čija je himna “Bože pravde” intonirana prilikom dodele medalja, najbolje govori podatak da su naši badmintonci i badmintonke u Mađarskoj odigrali ukupno 63 duela sa skorom od čak 56 pobeda i svega sedam poraza. Igralo se po ligaškom sistemu, svako sa svakim. U prvom kolu savladana je Hrvatska s 8:1, u drugom Mađarska Red s 6:3, u trećem Danska s 8:1, u četvrtom Slovenija s 9:0, u petom Ukrajina s 9:0, u šestom Škotska s 8:1, a u sedmom, poslednjem, Mađarska Green s 8:1. Srebro je pripalo Mađarskoj Red, a bronza Škotskoj.

“Naši reprezentativci su na ovom turniru bili bez premca. Sve svoje mečeve su odigrali na najvišem nivou, što pokazuju i ubedljive pobede našeg tima nad svim rivalima. U svaki meč su ulazili ozbiljno, sa mnogo koncentracije. Bili su veoma motivisani da posle višegodišnjeg učestvovanja na ovom turniru, donesu zlato Srbiji i na taj način pokažu da stalno napreduju u svim aspektima igre. Malo neizvesnosti je bilo jedino u meču sa Mađarskom Red, za koji se kasnije ispostavilo da je odlučujući za zlatnu medalju, ali kada je bilo najteže naši reprezentativci su pokazali odlučnost i zrelost da mečeve reše u svoju korist. Od srca čestitam svim igračima koji su nas još jednom, posle zlata na Balkanijadi, učinili veoma ponosnim“, kazao je trener Dragan Antić, jo[ jedan na[ sugra]anin u srpskoj repreyentaciji.

Pored zlatne medalje naša reprezentacija iz Mađarske se vraća sa još dva priznanja. Sergej Lukić je proglašen za najboljeg igrača turnira budući da je ostvario sve pobede i to bez izgubljenog seta. Marija Sudimac, koja je poput Lukića imala maksimalan učinak, ali uz dva izubljena seta, dobila je nagradu za fer-plej.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!