VestiZdravlje

Korona traži ozbiljnije mere

Korona traži ozbiljnije mere – u Kruševcu je epidemiološka situacija takva. Zato je na juče održanoj 24-oj telefonskoj vanrednoj sednici gradski Štab za vanredne situacije doneo sledeće zaključke. Oni su u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca:

1. NALAŽE SE da JKP“Kruševac“ da uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima.

2. Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac ulica Nikole Čolovića br. 2, uz predhodnu obaveznu najavu na telefon 037/423-026.

3. U skladu sa zadatkom donešenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor održanoj 23.10.2020.godine. Potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspeksijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga.

4. Obavezuju se svi da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa COVID-19, naročito u javnom prevozu i na mestima javnog okupljanja, a u skladu sa preporukama Republičkog Kriznog štaba.

Jedino ozbiljnost i razumevanje situacije može da ublaži posledice epidemije. Zato i mi sa svoje strane preporučujemo svima da vode računa o sebi i drugima. Ozbiljnije mere će dati rezultate.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!