Društvo

Konkurs za srednjoškolce, buduće mlade EU ambasadore

U okviru programa “EU ambasadori” je otvoren konkurs za srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara. Projekat ima za cilj da direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja o članstvu i procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji što neposrednije približi mladima važnost i značaj integracije sa Evropskom unijom.

Posle prijavljivanja će biti izabrano 28 mladih. Oni će se kroz edukativni program na Kopaoniku (traje 19-20.08.2017.) upoznati sa radom Evropske unije i procesom pristupanja. Iza toga, kroz rad sa mentorima istraživaće oblasti kulture, obrazovanja i preduzetništva u Evropskoj uniji. Prikupljene informacije predstaviće vršnjacima na plenarnim sednicama u svojim gradovima. Sa njih će najvažnije preporuke biti uvrštene u publikaciju dobrih praksi koje Srbija treba da sledi tokom procesa pridruživanja EU.

Projektne aktivnosti su podeljene u nekoliko faza. U prvoj fazi će obuhvatiti izbor 28 delegata iz tri grada, njihovu intenzivnu edukaciju o Evropskoj uniji i procesu pristupanja. Potom sledi podela istraživačkih zadataka u oblasti obrazovanja, kulture i preduzetništva. Tokom istraživanja, učesnici, koji ujedno dobiju po jednu zemlju članicu EU koju predstavljaju, pronalaziće informacije o najboljim politikama, praksama i programima u oblasti koju istražuju, a tiču se zemlje za koju su zaduženi.

Ukoliko ima zainteresovanih, rok za prijavljivanje je 01. avgust 2017. Od prijavljenih učesnika se očekuje da mogu aktivno da učestvuju u svim aktivnostima projekta (edukacija na Kopaoniku 19-20.08., rad sa mentorima i istraživanje, plenearne sednice u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru tokom septembra i oktobra, predstavljanje rezultata projekta vršnjacima u srednjoj školi).

Prijava je moguća na adresi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUWgMDYeYEhz7LXxIiih9zYSyFkcpC-nqDF63x7HeKAOZxzw/viewform

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!