Društvo

Konkurs za izbor stipendista otvoren do 5. februara

Konkurs za izbor stipendista grada Kruševca za školsku 2017/2018. godinu je otvoren još nekoliko dana, do 5. februara. Na konkursu mogu da učestvuju učenici srednjih škola i studenti prve godine osnovnih studija koji su na budžetu Republike Srbije. Uslov je i da su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kruševca (najmanje 5 godina pre podnošenja zahteva) ili izbegla i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada.

Konkurs za izbor stipendista – kako se prijaviti

krusevac-spomenikUz prijavu je potrebno dostaviti uverenja o državljanstvu i o prebivalištu. Potrebna je izjava kandidata da nije korisnik druge stipendije / kredita iz republičkog budžeta ili sredstava drugih pravnih lica koji su korisnici budžeta. Plan je da se dodeli 56 stipendija, ali to zavisi od raspoloživih sredstava u gradskom budžetu za 2018. godinu. Od toga 28 za učenike srednjih škola i isti broj za studente.

Prijava sa potrebnom dokumentacijom se dostavlja lično, Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave Kruševac, kancelarija broj 31 ili preporučenom poštom.

Sve druge neophodne informacije mogu se dobiti putem telefona 037/ 440-811 ili u Odeljenju za društvene delatnosti u Balkanskoj ulici 63. Takođe, informacije se mogu naći i na http://krusevac.rs/sr_cir/ks-info/aktuelnosti/7359-konkurs-za-stipendiste.html. Na istoj adresi se mogu preuzeti i svi potrebni formulari. Takođe, tu su i kriterijumi za ocenjivanje prijava i utvrđivanje redosleda kandidata.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!