Društvo

Badminton šampionat doneo dve medalje

Badminton šampinat u Bugarskoj je bio uspešan za Srbiju. Dvojica reprezentativaca – dve medalje. Na tradicionalnom pozivnom turniru International tournament – Kassabian Brothers – Haskovo 2018, koji je od 25. do 28. januara 2018. održan u Haskovu Luka Milić i Andrija Doder doneli su srpskom badmintonu prva međunarodna odličja u Novoj godini.

Rezultati

Prvo su u tandemu stigli do šampionskog trofeja u muškom dublu. U finalnoj grupi zabeležili su po pobedu i poraz. Savladali su Grke Galvas Georgiosa i Skarlatosa Panagiotisa (2:1). Poraženi su od domaćih takmičara Ivana Paneva i Peja Bojčinova (2:1). Budući da je grčki par u trećem meču bio bolji od bugarske kombinacije s 2:1, listu osvajača medalja skrojila je poen razlika. Po njoj je srpski dubl bio ubedljivo najuspešniji tako da mu je pripalo najsjajnije odličje. Prethodno Milić i Doder su takmičenje u C grupi završili sa stoprocentnim učinkom, savladavši ubedljivo, u dva seta, domaće parove Viktor Vasiljev, Cvetomir Stojanov, odnosno Živko Angelov, Martin Cvetkov.

U muškom singlu Milić je stigao do vicešampionske titule izgubivši u finalu od Bojčinova (2:0). Bojčinov je u ovoj konkurenciji bio koban i po Dodera u četvrtfinalu (2:0). Do finala Milić je “upisao” četiri pobede, sve nad domaćim takmičarima. Prvo je u C grupi uzeo meru Kirilu Ivanovu (2:0) i Gerginu Angleovu (2:1). Potom je u četvrtfinalu savladao Martina Cvetkova (2:0), dok je u polufinalu bio bolji od Ivana Paneva. S druge strane Doder je do najboljih osam stigao sa maksimalnim učinkom od tri pobede u H grupi. Pre našim reprezentativcem su koplja položili Bugari Marijan Valev (2:0), Viktor Vasiljev (2:0) i Jordan Karagozov (2:0).

“Turnir u Haskovu nam je bilo još jedno odlično iskustvo. Pored toga napravili smo dobar start u 2018. u kojoj se nadamo još većim uspesima. Veoma smo zadovoljni igrom i u singlu i u dublu sa Doderom. Nastavljamo dalje u visokom ritmu i nestrpljivo očekujemo naredni izazov na međunarodnoj sceni – turnir u Slovačkoj kroz mesec dana”, kazao je Luka Milić.

Badminton šampionat za igrače do 17 godina u Srbiji

Inače, u Haskovu je 25. i 26. januara održan i redovan Godišnji sastanak Balkanske badminton asocijacije (BBA) kojim je predsedavao Bugarin Puzant Kazabjan, uz asistenciju potpredsednika ove asocijacije, Turčina Murata Ozmekika i predsednika Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomira Jovovića, koji je uz Milana Barbira, predstavljao Srbiju na ovom sastanku. Pored Bugarske, Srbije i Turske, svoje predstavnike na sastanku BBA imali su i Grčka, Makedonija, Rumunija, Gruzija i Jermenija. Među najvažnijim odlukama je svakako ona koja se odnosi na definisanje kalendara ovogodišnjih balkanskih prvenstava u uzrasnim kategorijama do 13, 15, 17 i 19 godina, kao i u kategoriji seniora i veterana. Tom prilikom je potvrđeno domaćinstvo naše države Balkanskog prvenstva za igrače do 17 godina koje će biti održano u avgustu. Naredni sastanak BBA zakazan za april.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!