Javni pozivi iz Gradske uprave

Javni pozivi stižu iz Gradske uprave – svi koji su zainteresovani mogu se uključiti i proces odlučivanja o važnim dokumentima. Trenutno postoji mogućnost za podnošenje predloga na više planskih dokumenata koji su u fazi pripreme. Dva najvažnija su, svakako, “Program razvoja grada za 2019. i projekciju za 2020. i 2021. godinu”, kao i budžet za narednu godinu.

Javni pozivi su objavljeni na zvaničnom gradskom sajtu. Uz njih su objavljeni i nacrti dokumenata o kojima se raspravlja. Pozive i dokumentaciju možete pogledati na linkovima koji slede:

Budžet: http://krusevac.rs/sr_cir/ks-info/aktuelnosti/8047—————-2019-.html

Program razvoja: http://krusevac.rs/sr_cir/ks-info/aktuelnosti/8045-javni-poziv-nacrt-programa-razvoja.html

Učešće svih zainteresovanih strana u ovom procesu je od izuzetne važnosti. Time se ostvaruje princip participativnog budžetiranja i omogućuje građanima da iskažu svoje potrebe. Jer, na kraju, od njihovog novca se sve finansira.

U nekim drugim lokalnim samoupravama su ranijih godina objavljivani vodiči za građane u vezi sa ovim postupkom. Dobri primeri su opštine Trstenik i Stara Pazova. Trsteničani imaju i online obrazac na opštinskom sajtu gde građani mogu direktno da unesu svoje predloge.

Dakle, demokratija nije jednostavna – morate učestvovati ako želite da nešto ostvarite.

0
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

1
Postavi komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
najnovije najstarije najviše glasova
Obaveštenje o