Kultura

Jubilarna 10. “Kruška” počinje sutra

Jubilarna 10. “Kruška”, festival pozorišnih predstava za decu biće održan od 3. do 9. februara. Još jednom je organizator, Kruševačko pozorište, za najmlađu pozorišnu publiku spremio bogat program. Deca će moći da vide sedam predstava, jednu koju prikazuje Kruševačko pozorište i šest gostujućih.

Prvi, i ne tako mali, jubilej se obeležava ove godine. Ove godine već deseti put “Kruška” izlazi pred publiku. Kao i ranijih godina, Festival se održava u vreme zimskog raspusta. Tako više dece moe da pogleda predstave i da na pravi način iskoristi vreme. Prethodne godine su pokazale da je Festival svaki put izuzetno posećen. U Pozorištu kažu da ih tada poseti više od tri i po hiljade gledalaca.

Jubilarna 10. “Kruška” – program

Program je i ovog puta vrlo bogat. Prvi će nastupiti ansambl Kruševačkog pozorišta, 3. februara u 17 časova predstavom “Pinokio” po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića u režiji Zorana Lozančića. Sledeći je na programu, u nedelju, 4. februara, “Mali princ” Teatra 21 iz Aleksinca. Apadtaciju i režiju potpisuje Dragoslav Randjelović. Sledi Narodno pozorište Užice koje igra predstavu “U cara Trojana kozje uši”, po tekstu LJubivoja Ršumovića, u režiji Borisa Todorovića (5. februara). Onda dolazi “Crvenkapa i zbunjeni vuk”, Pozorišta za decu Kragujevac, po tekstu Radeta Pavelkića, u režiji Milića Jovanovića. Nišlije iz Lutkarskog pozorišta nastupiće 7. februara sa predstavom “Mogli” za koju je adaptaciju teksta i režiju uradio Bonjo Lungov. Potom 8. februara igra ansambl Puls teatra Lazarevac, i to predstavu “Crno jagnje” za koju tekst i režiju potpisuje Saša B. Latinović. Na kraju, 9. februara, igra se predstava “Nesrećna Kafina”, koju su uradili Centar za kulturu Valjevo i Šabačko pozorište po motivima igre J.J. Zmaja u režiji Nebojše Savića.

plakat-kruska10

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!