Kultura

John Wayne konačno prosuo “Tračak svetla”

Nakon gotovo dve godine pažljivog studijskog oblikovanja svojih istančanih muzičkih kreacija članovi kruševačke power pop postave John Wayne konačno su, u izdanju beogradske etikete Take It Or Leave It Records, na tržište danas izneli svoj album prvenac “Tračak svetla”.

JohnWayne2Bez puno dvojbe reč je o jednom od najpotentnijih dela novije srpske pop produkcije, brižljivo građenog na temeljima dugogodišnjeg iskustva koje su članovi grupe sticali u svojim prethodnim projektima. Njihova, sticajem srećnih okolnosti, udružena energija, koja je spoj različitih muzičkih uticaja, karaktera i pogleda na muziku aražmanski objedinjenih u jednu kompaktnu celinu, dovodi nas do ove savršeno izbalansirane zbirke od deset ultimativnih hitova. “Tračak svetla” sniman je u beogradskom studiju “StudiYo”, a svoju koncertnu promociju doživeo je na ovogodišnjem Beer Festu.

Album je od danas dostupan na svim znanim digitalnim platformama, dok će kompakt disk izdanje biti u prodaji od narednog ponedeljka, 26. decembra.

Najpopularnije digitalne platforme:

Google Play: https://play.google.com/store/music/album/John_Wayne_Tracak_svetla?id=Bfhrvoqdx22cay36haveefbjaqy

Amazon: https://www.amazon.com/dp/B01NAJI5KE/ref=sr_1_1?s=dmusic&ie=UTF8&qid=1482146881&sr=1-1-mp3-albums-bar-strip-0&keywords=Tracak%20svetla%20John%20Wayne

Deezer: http://www.deezer.com/album/14873599

iTunes: https://itunes.apple.com/de/album/tracak-svetla/id1186335004?l=en

Album “Tračak svetla” načinila je ekipa: Miljan Marković (glas), Milan Kropf (gitare), Dejan Stanković (klavijature), Marko Petrović (bubanj) i Vlada Mladenović (bas). Nakon snimanja, zbog porodičnih obaveza, Vladu na basu menja Nenad Ristić.

Facebook: https://www.facebook.com/johnwaynemusica/?fref=ts

Biografija:

Završavajući svoj novi roman “Klarina ljuljaška” kruševački književnik Miljan Marković, dolazi na ideju da knjigu ilustruje muzički i vizuelno, kroz video spot. Za tu zgodu, od prijatelja okupljeni sastav John Wayne, stvara pesmu koja bi najavila izlazak romana. Tako nastaje tema “Klarina ljuljaška (put u Pendolo)”, prvobitno snimljena u kućnoj varijanti. Upravo taj audio snimak je upotrebljen i u spotu za pomenutu pesmu. Nakon njega, pre tačno godinu dana, u javnost stiže i njihov drugi video singl, urađen za pesmu “Od svega po malo”, koji na pravi način privlači pažnju šire javnosti.

Video “Od svega po malo”: https://www.youtube.com/watch?v=Rx2gL6Lra9A

Izjave članova grupe:

Milan Kropf:

Album “Tračak svetla” je plod želje, maštanja i mogućnosti. Nadam se da smo napravili delo iza koga će ostati bar jedna pesma za pamćenje.

Dejan Stanković:

Album je nastao kao proizvod ukusa i muzičkih afiniteta svih članova grupe, i bez pokušaja da se bude moderan ili da se prati neki aktuelan muzički trend. Stvarali smo muziku u trenutku, pratili zvukom instrumenata atmosferu tekstova, trudeći se da se to prvo dopadne nama, verujući da će se to svideti i publici. Nadamo se da ima još onih koji nisu totalno sluđeni svakodnevnim bombardovanjem novim “projektima” čije poruke i refrene zaboravimo istog momenta kada se pesma završi. Muzika na albumu će nekome zazvučati staromodno, jer se nismo koristili trikovima savremene produkcije. Sve je snimano na modernoj studijskoj opremi ali po starinskom receptu – sve odsvirano i otpevano traku po traku, kao nekad, pa verovatno zato “Tračak svetla” zvuči toplo, kao neke stare ploče, kojima se iznova vraćamo sa velikim zadovoljstvom, pitajući se – zašto više ne prave ovakvu muziku..?

Miljan Marković:

Pesme na albumu govore o lepoti, prijateljstvu i ljubavi. O davno zaboravljenim stvarima koje smo zapostavili i ostavili ih da tavore, iza debelih vrata, zatočene u nekim lepšim vremenima. Kad god se nađemo ispred tih vrata, tamo smo gde treba.

Vlada Mladenović:

Objavljivanje albuma sa Džon Vejnom za mene predstavlja zavek zabeleženo sećanje na jedan veoma lep period mladosti, druženja i sviranja. Baš je bilo Cool. Takođe, znam da ćemo još neku dobru ideju odsvirati kada ponovo posetim rodni grad.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!