Kultura

James Leg svira u Kruševcu

James Leg svira u Kruševcu. U ponedeljak, 4. februara, nastupiće jedan od najintrigantnijih blues-rock pijanista današnjice. Mačo pijanista đavoljeg glasa vraća se u Srbiju 2019. godine, u okviru balkanske turneje. Osim redovnog repertoara na set listi naći će se i par novih pesama sa albuma koji se snima početkom marta, praktično malo pošto završi ovu turneju.

Po raspadu grupe Black Diamond Heavies (2009.) James Leg radi na prvom solo albumu „Solitary Pleasure“. Album prolazi zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola.

2012. godine sa kolegama iz Alive Records etikete, grupom Left Lane Cruiser, snima album „Painkillers“. Deset blues obrada (od Roberta Johnsona do Rolling Stonesa) odsviranih/otpevanih na srčani, garage/blues način kako se i očekivalo od ove garažne super-grupe učinili su da se ploča na kraju 2012. nađe visoko kotirana na dobrom broju garage/rock/blues lista.

U septembru 2015. objavio je drugi solo album za Alive Records pod nazivom “Below The Belt”. Ploča je snimljena  u studiju Johnnyja Walkera (Soledad Brothers i Cut In The Hill Gang), a miks je uradio Jim Diamond u legendarnom Ghetto Recorders (White Stripes, Andre Williams, Dirtbombs, Left Lane Cruiser, The Sonics…).

2016. godine izlazi “Blood On The Keys” (Alive Records), remek-delo šefa električnog klavira koji pod njegovim prstima zvuči kao Hendriksova gitara. Leg istražuje kroz različite stilove od očekivanog pulsirajućeg bugivugija i garaž rok momenata za headbanging, do soula sporog tempa i usputnom stankom u možda najveći hit do sada St. Michel Shuffle sa sve violinama, orkestrom i vidnim tragovima istočno-evropske ciganske muzike.

Koncert Jamesa Lega biće održan u kafeu “Basement” sa početkom u 21 sat.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!