Obrazovanje

Gimnazijalci iz “Nature Supreme” najbolji u državi

Kruševački gimnazijalci iz učeničke kompanije “Nature Supreme” su najbolji u državi! U nacionalnom finalu takmičenja programa Učenička kompanija oni su bili bolji od preko 250 učenika iz 19 gradova Srbije. Toliko ih je, naime, učestvovalo na regionalnim takmičenjima programa, a 20 pobedničkih timova iz 16 gradova i opština plasiralo se na nacionalno finale. Učenička kompanija “Nature Supreme” iz Gimnazije u Kruševcu je osmislila inovativan proizvod koji rešava problem ukoliko ožednite, a nalazite se u prirodi. Oni su dizajnirali “Drop”, spravu koja se implementira u stablo s ciljem ekstrakcije vode iz drveta.

Srednjoškolci iz Kruševca će, u konkurenciji učeničkih kompanija iz 40 zemalja sveta, svojom idejom predstavljati Srbiju na evropskom finalu najboljih učeničkih kompanija predstavljati. Oni će, takođe, dobiti mogućnost da se bore za pobedu u okviru Public Award nagrade. Nju dodeljuje glas javnosti, tako da ćemo talentovane “čarapane” moći da podržimo i onlajn glasanjem i obezbedimo im pobedu.

Za više informacija o dodeli, pratite Dostignuća Mladih u Srbiji na društvenim mrežama – Facebook i Instagram i ostanite obavešteni o preduzetničkim idejama mladih iz cele Srbije.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!