Obrazovanje

Još preko hiljadu i po mesta za brucoše na niškom Univerzitetu

Na svim fakultetima Univerziteta u Nišu za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija, integrisanih akademskih i osnovnih strukovnih studija ostalo je slobodno još 1562 mesta za septembarsku upisni rok.

Drugi upisnih rok traje od 1. do 17. septembra. Bbuduće brucoše čeka 605 budžetskih, 884 samofinansirajućih i 73 mesta u okviru programa afirmativnih mera. Najviše slobodnih mesta 240 ostalo je na Pravnom fakultetu, od čega 234 samofinansirajućih i 6 u okviru afirmativnih mera. Elektronski fakultet moći će u septembarskom roku da upiše 103 brucoša.  Na Prirodno – matematičkom fakultetu ostalo je slobodno 149 budžetskih mesta, na Mašinskom 58 čije će školovanje plaćati država i 52 indeksa za samofinansirajuće studente.

Na Fakultetu zaštite na radu  ostalo je 92 budžetska i isto toliko za studente koji će sami plaćati školovanje. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja moći će da upiše jedan student na budžetu i 103 samofinansirajućih.

Na Medicinskom fakultetu ostalo je mesta za 72 budžetskih i 34 samofinansirajućih studenata. Na Filozofskom fakultetu ostalo za po jednog studenta na departmanu za ruski jezik i francuski jezik i književnost.

Na Ekonomskom ima mesta za 58 samofinansirajućih, a na Građevinsko – arhitektonskom 60 mesta.

Na leskovačkom Tehnološkom fakultetu ostalo je 79 budžetskih mesta, na Pedagoškom u Vranju 50 budžetskih i 139 samofinansirajućih. Na Poljoprivrednom u Kruševcu ima još 47 budžetskih i 30 samofinansirajućih mesta. To je dobra prilika za mlade iz Rasinskog okruga koji upisom na ovaj fakultet ne bi morali da izdvajaju dodatne finansije za stanarine i druge troškove studija u drugom gradu.

Drugi konkursni rok traje od 1. do 17.septembra. Prijavljivanje kandidata je od 1. do 3. septembra, a polaganje prijemnih ispita 6., 7. i 8. septembra. Upis kandidata traje do 17. u mesecu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!