Privreda

Fabrika ulja ide na doboš

Kako mediji prenose, za Fabriku ulja Kruševac a.d. u stečaju oglašena je prodaju pokretne imovine metodom javnog nadmetanja.

Stečajni upravnik je na prodaju stavio svu pokretnu imovinu (sve mašine i opremu). Na prodaju su stavljena i vozila različitog tipa (putnička vozila, vatrogasno vozilo, prikolica, traktor…). Zainteresovani će moći da kupe kompletne proizvodne linije: pogon ekstrakcije (ekstraktor sa pogonskim uređajem, destilator…), pogon rafinacije i punionice (automatski uređaj za punjenje flaša, rezervoari, filter prese…), pogon presaone (presa za uljano seme, presa za ulje…), silos i radionica (transporteri sa elevatorima, sušara suncokretove sačme itd) i kotlarnica.

Najavljeno javno nadmetanje biće održano uBeogradu, 18. maja 2017. godine u 11 časova u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika – Centar za stečaj.

Fabrika ulja nije uspela da “preživi” neuspšenu privatizaciju i restrukturiranje, pa je otišla u stečaj kada je prestala zaštita države od poverilaca. Još jedna kruševačka fabrika, koja je nekada dobro radila, na ovaj način nestaje bez traga…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!