SportVesti

Dve balkanske medalje u Turskoj

Uz ogroman doprinos kruševačkih “Zmajeva” srpski badminton nastavio je niz uspeha na balkanskim šampionatima. U turskom gradiću Edrine, koji je od 24. do 26. marta 2017. bio domaćin Balkanskog prvenstva za igrače do 19 godina, osvojena su dva odličja. Prvo je naš tim u sastavu Luka Milić, Nenad Milošević, Andrija Doder, Mateja Manić, Marija Sudimac i Sara Lončar osvojio bronzu u ekipnoj konkurenciji. U polufinalu poražen je od domaćina koji je potom stigao do šampionske titule. Srebro je osvojila Bugarska koja je prethodno u okršaju za finale savladala Grčku.

Drugo srpsko odličje u Turskoj delo je Milića. On je prigrabio bronzu u muškom singlu. U osmini finala bio je bolji od Turčina Barana Juksela, a u četvrtfinalu od, takođe domaćeg takmičara, Jusufa Jašara. U borbi za finale naš reprezentativac je na žalost izgubio od Bugarina Danijela Nikolova, potonjeg balkanskog šampiona.

“Prezadovoljan sam prikazanom igrom i formom naših reprezentativaca, bez obzira na to što se sve to nije materijalizovalo u većem broju medalja. Ponosan sam kako su predstavljali sebe i srpski badminton, a ovo takmičenje ukazuje da će srpski seniorski badminton uskoro biti još kvalitetniji. Balkansko prvenstvo u Turskoj je ujedno bilo i generalna proba za Evropsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano od 7. do 16. aprila u Francuskoj. Mnogo igrača i igračica koji su nastupili u Edrineu biće akteri šampionata Starog kontinenta, a među njima su i Milić i Doder koji će braniti boje naše zemlje u Mulhausu“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!