Brus

Dani borovnice na Kopaoniku

Tradicionalna manifestacija Dani borovnice počinje danas u 10.00 na Kopaoniku. Organizatori su MK “Mountain resort”, Nacionalni park Kopaonik i turističke organizacije Brusa i Raške. Ovom prilikom će, u kompleksu apartmana Konaci, biti otvorena i prodajna izložba proizvoda od borovnice i domaće radinosti. U vremenu od 11.00 do 12.00 na programu je takmičenje u berbi borovnica. Od 14.00 sledi kulturno umetnički program, a stručni žiri će ocenjivati alkoholna pića, sokove, slatka i džemove od borovnice. Prvog dana manifestacije biće održana i panel diskusija na teme ekologije i očuvanja i zaštite borovnice.

U subotu, drugog dana manifestacije, tokom prepodnevnih sati će biti realizovana pešačka tura “Borovnici u pohode”, kao i trka “Trail race Beograd”, a stručni žiri će nastaviti sa ocenjivanjem takmičarskih štandova. Za posle podne u planu je dečija trka “Trail running kids”, panoramsko razgledanje Kopaonika žičarom, i nastavak panel diskusije na temu očuvanja i gajenja borovnice. Tokom čitavog dana u kompleksu Konaka dešavaće se raznovrstan kulturno umetnički program uz standardnu etno ponudu sa Kopaonika.

U nedelju, 30. jula, za 10.00 je zakazan start biciklističke trke “Tri strane Kopaonika”. U istom terminu će biti otvorena izložba Mikološkog gljivarskog saveza Srbije – Gljive Kopaonika. Dani borovnice 2017, osmi u nizu, će biti zatvoreni u 15.00 proglašenjem pobednika trke.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!