AleksandrovacKultura

Od danas četvrti „Bucini dani“

Aleksandrovac će od danas po četvrti put biti domaćin pozorišnog festivala “Bucini dani”. On će biti održan od 12. do 18. juna ove godine, a festival je zamišljen kao festival glumaca. Osnovna ideja je da se sačuva uspomenu na Milosava Bucu Mirkovića i njegovo delo u pozorištu i van njega.

Festival ima i takmičarski deo, pa je selektorski tim za taj deo programa izabrao predstave: DUH KOJI HODA (Srpsko narodno pozorište, Novi Sad), MOJE DETE (Beogradsko dramsko pozorište), RUŽA, UVELA (pozorište Bora Stanković, Vranje), VRAPČIĆ (koprodukcija PULS teatar Lazarevac i Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac) i HIPNOZA JEDNE LJUBAVI (Zvezdara teatar, Beograd).

Stručni žiri, kojim tradicionalno predsedava Mira Banjac, ove godine čine i Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur, dobitnik nagrade za glumačko ostvarenje “Milosav Buca Mirković” na festivalu “Nušićevi dani”.

I na ovogodišnjim “Bucinim danima” biće dodeljenež nagrade:

– Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu

– Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu

– Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca / glumicu

– Zlatno zrno za glumačku bravuru

– Nagrada „Milosav Buca Mirković“ za glumačko ostvarenje festivala

Biće dodeljena i nagrada za najbolju produkciju “Minja Obradović“.

“Bucine dane” će pratiti i veliki broj pratećih umetničkih programa. Posebno se izdvaja nastup ruskog Teatra na Vasiljevskom koji svoje izvođenje daje kao prijateljski poklon aleksandrovačkoj publici.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!