Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Od danas četvrti „Bucini dani“

Aleksandrovac će od danas po četvrti put biti domaćin pozorišnog festivala “Bucini dani”. On će biti održan od 12. do 18. juna ove godine, a festival je zamišljen kao festival glumaca. Osnovna ideja je da se sačuva uspomenu na Milosava Bucu Mirkovića i njegovo delo u pozorištu i van njega.

Festival ima i takmičarski deo, pa je selektorski tim za taj deo programa izabrao predstave: DUH KOJI HODA (Srpsko narodno pozorište, Novi Sad), MOJE DETE (Beogradsko dramsko pozorište), RUŽA, UVELA (pozorište Bora Stanković, Vranje), VRAPČIĆ (koprodukcija PULS teatar Lazarevac i Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac) i HIPNOZA JEDNE LJUBAVI (Zvezdara teatar, Beograd).

Stručni žiri, kojim tradicionalno predsedava Mira Banjac, ove godine čine i Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur, dobitnik nagrade za glumačko ostvarenje “Milosav Buca Mirković” na festivalu “Nušićevi dani”.

I na ovogodišnjim “Bucinim danima” biće dodeljenež nagrade:

– Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu

– Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu

– Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca / glumicu

– Zlatno zrno za glumačku bravuru

– Nagrada „Milosav Buca Mirković“ za glumačko ostvarenje festivala

Biće dodeljena i nagrada za najbolju produkciju “Minja Obradović“.

“Bucine dane” će pratiti i veliki broj pratećih umetničkih programa. Posebno se izdvaja nastup ruskog Teatra na Vasiljevskom koji svoje izvođenje daje kao prijateljski poklon aleksandrovačkoj publici.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!