Varvarin

Bespovratna sredstva za podsticanje samozapošljavanja u Varvarinu

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje su dostupna u Varvarinu – opština je raspisala javni poziv. U oblasti mera “Usklađivanje rada i roditeljstva” projekta za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini predviđena je dodela 20 subvencija za početnike u poslovanju. Iznosi su od 350.000,00 dinara po korisniku. Ukupno opredeljena sredstva za realizaciju ove mere populacione politike u okviru Projekta iznose 7.200.000,00 dinara

Cilj populacione politike u okviru Projekta je unapređenje kvaliteta života. To je jedan od važnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva, kroz podsticanje i unapređenje preduzetništva na teritoriji opštine Varvarin.

Uslovi

Subvencije mogu da se koriste za nabavku opreme, izgradnju, adaptaciju i/ili rekonstrukciju poslovnog prostora ili nabavku materijala i sirovina. Pravo na dodelu subvencija – grantova u iznosu od 350.000,00 dinara imaju lica starosti od 18-45 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Varvarin najmanje godinu dana. Moraju biti: nezaposleni samohrani roditelji, nezaposleni bračni parovi sa jednim ili više dece, ili bez dece, kao i nezaposleni vanbračni parovi sa jednim ili više dece ili bez dece. Takođe, to su: lica koja u trenutku podnošenja prijave nemaju registrovani privredni subjekat, početnici u poslovanju (preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre najranije u 2017.godini), da su završili preduzetničku obuku za razvoj preduzetništva, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Nezaposleno lice mora da registruje i otpočne obavljanje registrovane delatnosti najkasnije do datuma potpisivanja ugovora. Registracija i otpočinjanje obavljanja registrovane delatnosti pre donete odluke o dodeli subvencije ne stvara obavezu da će subvencija biti odobrena. Projekat se realizuje u dve faze: prva faza – preduzetničke obuke, druga faza – dodela bespovratnih sredstava i mentoring. Zainteresovana lica za podnošenje prijave na javni poziv moraju da prođu obuku pre podnošenja zahteva, dok lica koja su već bila na obuci i imaju dokaz za to, nisu u obavezi da ponovo prođu kroz obuku.

Prijava

Prijavljivanje za obuku se vrši najkasnije do 26.10.2018.godine u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Varvarin. Podnosi se na obrascu 1 – prijava za učešće na preduzetničkoj obuci za započinjanje posla (za fizička lica, za pravna lica i registrovana poljoprivredna gazdinstva).

Javni poziv traje do utroška sredstava, a najkasnije do 20.11.2018.godine. Konkursna dokumentacija za učešće u ovom javnom pozivu može se preuzeti sa zvaničnog sajta Opštine Varvarin www.varvarin.org.rs gde se mogu pogledati i opširnije informacije o samom Javnom pozivu.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!