Kviz “Viktorovi čuvari prirode”

U okviru programa obeležavanja važnih ekoloških datuma, Ekološki pokret “Bela breza” organizuje kviz za učenike trećeg i četvrtog razreda. U partnerstvu sa osnovnim školama povodom Dana proleća, organizuje tradicionalni Kviz „Čuvari prirode“.

U znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg koordinatora Ekološkog pokreta “Bela breza”, Kviz od prošle godine nosi ime “Viktorovi čuvari prirode”.

O kvizu

Domaćin ovog, devetog po redu takmičenja u poznavanju šumskih i vodenih ekosistema, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i nacionalnih parkova Srbije je prošlogodišnji pobednik. To je osnovna škola “Strahinja Popović” Dvorane, izdvojeno odeljenje u Modrici.

Kviz će se održati u sredu, 21. marta u 11 časova u Školi u Modrici. Učesnici, osim iz škole domaćina dolaze iz osnovnih škola “Brana Pavlović” Konjuh, “Despot Stefan” Gornji Stepoš i “Knez Lazar” Veliki Kupci.

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti učenika o značaju očuvanja ekosistema, jačanje učeničkih kompetencija za timski rad i saradnju, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih škola.

0
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

1
Postavi komentar

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
najnovije najstarije najviše glasova
Obaveštenje o