Obrazovanje

Kviz “Viktorovi čuvari prirode”

U okviru programa obeležavanja važnih ekoloških datuma, Ekološki pokret “Bela breza” organizuje kviz za učenike trećeg i četvrtog razreda. U partnerstvu sa osnovnim školama povodom Dana proleća, organizuje tradicionalni Kviz „Čuvari prirode“.

U znak sećanja na osnivača i dugogodišnjeg koordinatora Ekološkog pokreta “Bela breza”, Kviz od prošle godine nosi ime “Viktorovi čuvari prirode”.

O kvizu

Domaćin ovog, devetog po redu takmičenja u poznavanju šumskih i vodenih ekosistema, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i nacionalnih parkova Srbije je prošlogodišnji pobednik. To je osnovna škola “Strahinja Popović” Dvorane, izdvojeno odeljenje u Modrici.

Kviz će se održati u sredu, 21. marta u 11 časova u Školi u Modrici. Učesnici, osim iz škole domaćina dolaze iz osnovnih škola “Brana Pavlović” Konjuh, “Despot Stefan” Gornji Stepoš i “Knez Lazar” Veliki Kupci.

Kviz ima za cilj razvijanje ekološke svesti učenika o značaju očuvanja ekosistema, jačanje učeničkih kompetencija za timski rad i saradnju, razvijanje takmičarskog duha i upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz drugih škola.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!