DruštvoKultura

Volonterski kamp u AKC Gnezdo

U AKC “Gnezdo” će od 10. do 25. avgusta ove godine biti održan volonterski kamp. Na volonterskom kampu posao će biti podeljen u dve tematske celine. Umetnički deo kampa obuhvata dve radionice.

Prva je slikanje na platnu i oslikavanje zidova zajedno sa mladim ljudima iz Kruševca. Tokom dve nedelje volonteri će imati priliku da nauče sve tehnike slikanja kao i da kreiraju sopstveni stil crtanja. Svaki volonter će oslikati jedan mural koji će prikazati zajedništvo.

Kako bi održali centar aktivnim, drugi volonterski zadatak biće sadnja drveća i čišćenje invazivne vegetacije u blizini reke Rasine, pored samog Centra. Poslednje nedelje kampa biće organizovana izložba kako bi prikazali šta su volonteri uradili zajedno sa lokalnim stanovništvom.

Alternativni kulturni centar „Gnezdo“ je kuća posvećena oživljavanju i promociji moderne umetnosti kroz izložbe, festivale, muzičke programe, filmove, radionice i diskusije. To je mesto na kojem se mladi ljudi mogu okupiti i zadovoljiti svoje potrebe za kulturom.

Ovogodišnji kamp će se usresrediti na rešavanje problema vezanih za izgradnju nameštaja, klupa, ljuljaški, kućica za ptice, itd. Zatim i za raspoređivanje nameštaja na terasi, unutar kuće, u dvorištu, ali i pored obale reke.

Predviđeno je da na kampu učestvuje deset volontera. AKC “Gnezdo” postaje sve zanimljivije mesto za mlede Kruševca, pokazujući pri tome kako alternativa može biti ozbiljna konkurencija institucionalizovanoj kulturi.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!