Kultura

LEPENSKI VIRUS u Umetničkoj galeriji

Narodni muzej Kruševac ima čast da vas pozove na svečano otvaranje izložbe LEPENSKI VIRUS – skulpture i crteži, autora Nedima Hadžiahmetovića.

Nedim Ilija Hadži Ahmetović Mafa rođen je 1970. godine u Negotinu. Diplomirao je na Fakultetu Umetnosti u Kosovskoj Mitrovici na predmetima Skulptura u Metalu i drvetu i Anatomsko crtanje. Član je ULUPUDS – a. Član je odbora i komiteta u više svetskih umetničkih udruženja i organizacija za skulpturu i monumentalnu skulpturu ( Italija, Kina, Mađarska). Osnivač je, umetnički direktor i vođa tročlane autorske grupe BKBF, u Sloveniji. Realizovao je preko devedeset javnih monumentalnih skulptura u dvadeset i četiri zemlje sveta. Nagrađivan u zemlji i inostranstvu za skulpturu i slikarsvo . Dvadeset samostalnih žiriranih izložbi i preko četrdeset kolektivnih u zemlji i inostranstvu. Skulpture monumentalnog i galerijskog formata su u privatnim kolekcijama i muzejima u Srbiji, Portugalu, Južnoj Koreji, Rumuniji, Mađarskoj, Kanadi, Kini i Rusiji.

Svečano otvaranje izložbe LEPENSKI VIRUS održaće se u utorak, 11. juna, u 13 časova u Umetničkoj galeriji Narodnog muzeja Kruševac, a ovom prilikom biće potpisan i Sporazum o saradnji sa Fakultetom Likovnih umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!