ĆićevacDruštvo

Voda u Ćićevcu ponovo ispravna

Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac, voda za piće na teritoriji opštine Ćićevac je od juče (13.04.2021.godine) hemijski i biološki ispravna i može se koristiti za piće i pripremanje hrane. Stručno mišljenje o ispravnosti vode za piće u opštini Ćićevac, Zavod za javno zdravlje saopštio je nakon rezultata analiza uzastopnih uzoraka vode uzimanih od 6. do 8. aprila.

Podsetimo, do havarije je došlo na magistralnom cevovodu Ø600, kod sela Bošnjane. Ona se desila 31.marta, prilikom radova na izgradnji auto-puta Moravski koridor. Tom prilikom korisnici opštine Ćićevac ostali su bez vode.

Radovi na sanaciji havarije po planiranoj dinamici uspešno su završeni dva dana pre predviđenog roka ,i to u subotu 3. aprila u večernjim časovima kada je i puštena tehnička voda.

Izvođač radova kompanija “Behtel” iz Turske je pokrio sve troškove i izvršio sanaciju kvara uz angažovanje „Telekomunikacije Blace“ i nadzor JKP „Vodovod-Kruševac“.

Sve vreme prekida vodosnabdevanja i do saopštenja Zavoda za javno zdravlje o ispravnosti vode za piće za opštinu Ćićevac, Stalać i okolna seoska naselja, JKP „Vodovod-Kruševac“ je korisnike snabdevao vodom za piće putem autocisterni i statičnih rezervoara u dogovoru sa komunalnim preduzećem „Razvitak“ Ćićevac. Po saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kruševac o hemijskoj i biološkoj ispravnosti vode za piće i spremanje hrane autocisterne i statični rezervoari sa teritorije opštine Ćićevac su povučeni.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!