Kultura

Vladimir Pištalo – promocija knjige

Vladimir Pištalo spada u red vrlo značajnih savremenih srpskih pisaca. Autor je poznatih romana “Tesla, portret među maskama”, “Milenijum u Beogradu” i “Venecija”. Njegova dela se prevode, ili su već prevedena, na desetak svetskih jezika. Dobitnik je NIN-ove nagrade za roman godine u 2008-oj za roman “Tesla, portret među maskama”. Za taj roman je dobio i nagradu za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije 2010. godine. Vladimir Pištalo je dobio i “Kočićevo pero” 2012. godine za roman “Venecija”. Iste godine taj roman mu je doneo i nagradu “Moma Dimić”.

Rođen je u Sarajevu 1960. godine. U Beogradu je završio Pravni fakultet. Doktorirao na Univerzitetu Nju Hempšir u SAD. Tema doktorata je bila višestruki identitet srpskih iseljenika – srpski, američki i jugoslovenski. Trenutno radi na Beker koledžu, u Vusteru, Masačusets. Tamo predaje svetsku i američku istoriju.

Promocija knjige Vladimira Pištala “Sunce ovog dana – Pisma Andriću” zakazana je za četvrtak, 13. decembra. Biće održana u Narodnoj biblioteci Kruševac, u preuređenom delu Pozajmnog odeljenja. Početak je u 18.00.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!