Društvo

Rezultati rada PU Kruševac u januaru

Pukovnik Ivan Milenković predstavio je javnosti rezultate rada Policijske uprave Kruševac u januaru 2024. godine. U januaru ove godine na području Policijske uprave Kruševac registrovano je manje krivičnih dela nego u januaru 2023. godine. Stanje bezbednosti može se oceniti kao stabilno.

“U januaru smo evidentirali 143 krivična dela opšteg kriminaliteta. To je za 30 manje nego pre godinu dana. Nismo imali nijedno krivično delo sa smrtnim ishodom, ali smo zabeležili tri krivična dela nanošenje teške telesne povrede”, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare pukovnik Ivan Milenković, načelnik Policijske uprave u Kruševcu. On je podsetio da je otkriveno 39 krivičnih dela u vezi sa drogom.

Kada je reč o slučajevima porodičnog i partnerskog nasilja evidentirano je 56 takvih slučajeva. To je manje u odnosu na januar 2023. godine kada je zabeleženo 68.

“U januaru je počelo drugo polugodište u školama tako da smo posebnu pažnju posvetili bezbednosti u školama i u okolini škola. U zoni škola izvršeno je samo jedno krivično delo, krađa u školskom dvorištu. I u narednom periodu nastavićemo da radimo na povećanju bezbednosti učenika“, dodao je Milenković.

U januaru su održana 22 javna skupa sa oko 4.000 učesnika, a dogodilo se 55 saobraćajnih nezgoda. Tri manje u odnosu na 2023. godinu. Dve saobraćajne nesreće su imale smrtni ishod. Policijski službenici su podneli 774 prekršaja zbog prekoračenja brzine, dok je 88 vozača procesuirano zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Apel i konkurs

Iz Policijske uprave Kruševac apeluju na građane da ne pale strništa i biljni otpad. Samo tokom proteklog vikenda prijavljeno je 47 požara na otvorenom prostoru. Zbog toga će policijski službenici u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja požara na otvorenom.

Srednja škola unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” iz Sremske Kamenice raspisala je konkurs za upis učenika u prvu godinu. Mesta ima za 224 kandidata. Prijave i obrasci mogu se naći na sajtu škole ili preuzeti u policijskim stanicama.

Foto: Slaviša Milenković

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!