Saobraćaj

Veliki broj prekršaja od početka godine

Prema saopštenju MUP-a, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 31. decembra prošle godine do 15. januara ove godine, tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena u cilјu očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisali su više od 145.000 vozila. Tom prilikom su otkrili veliki broj prekršaja – ukupno 39.401 prekršaj.

Iz saobraćaja su isklјučena 2.622 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola. Isključeno je i 135 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U službenim prostorijama policije zadržana su 462 vozača koji su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. Čak 105 vozača upravlјalo je vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

Osim navedenih prekršaja, 504 vozača sankcionisana su zbog nepropisnog preticanja. 1.618 vozača je kažnjeno zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje. 5.232 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Čak 17.058 vozača zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 12 osoba i povređeno 335 učesnika u saobraćaju. Iz MUP-a ujedno apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštovanjem propisa i odgovornim ponašanjem daju doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima. Veliki broj prekršaja vodi i velikom broju nastradalih u saobraćaju…

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!