Društvo

Ukinut policijski čas, neke mere ostaju

Na današnjoj sednici srpske Skupštine doneta je odluka kojom je ukinuto vanredno stanje i ukinut policijski čas uveden zbog pandemije. Ipak, na snazi ostaju neke od zabrana. Dakle, nema zabrane kretanja, ali se ne može okupljati više od 50 ljudi u zatvorenim prostorima. Dalje, rukavice i maske ostaju obavezne u javnom prevozu, i u ugostiteljskim objektima. Na snazi ostaje i obavezna fizička distanca, zabrana javnih okupljanja, neće biti nastave u školama (ostaje nastava na daljinu), neće raditi bioskopi i pozorišta.

Moramo se pridržavati i u buduće držanja fizičke distance od dva metra. Do daljeg će se izbegavati kontakti (zagrljaj, rukovanja…). Građani stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali uz preporuku da i dalje više vremena budu u svojim domovima. Šetnja je dozvoljena, ali ne u grupi. Slavlja (svadbe, krštenja, rođendani…) biće dozvoljena tek od 15. juna.

I pored toga što je ukinut policijski čas, koronavirus je i dalje među nama. Ali, sada smo kao zajednica otporniji na njega. Ipak, treba svi da vodimo računa o onome što radimo i pridržavamo se nekih novih pravila ponašanja.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!