Statistika je neumoljiva

Statistika je neumoljiva… Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna neto zarada u oktobru 2020. godine u Rasinskom okrugu iznosila je 48.599 dinara. To je za skoro 11.500 dinara manje nego na nivou proseka Srbije. Prosečna neto zarada na nivou Srbije u oktobru je bila 60.109 dinara.

U Kruševcu je, u mesecu oktobru, prosečna zarada bila na nivou od 50.730 dinara. U Aleksandrovcu 44.914 dinara, Brusu 45.884 dinara, Varvarinu 43.094 dinara, Trsteniku 45.919 dinara i Ćićevcu 45.597 dinara.

Ovakav statistički trend traje prilično dugo, već se meri godinama. To samo pokazuje konstantno nazadovanje okruga u okviru srpske privrede. Možda je nekome stvarno dobro, ali većina naših sugrađana to nikako ne može da oseti. Šarenilo novogodišnje rasvete ne popunjava prazninu u džepovima Kruševljana. Fontane i spomenici ne daju hranu i ne namiruju režije. Čeka nas zima i nova kalendarska godina. Bićemo za godinu stariji i za još koji procenat siromašniji, malobrojniji, umorniji… Statistika je neumoljiva.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Skip to content