Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Sergej doneo tri zlata

Naš sugrađanin, igrač kruševačkih “Zmajeva”, Sergej Lukić osvojio je zlatne medalje u svim konkurencijama u kojima se nadmetao na Prvenstvu Balkana održanom u Novom Sadu: u pojedinačnoj konkurenciji, u ekipnoj konkurenciji i u dublu.

Srpska Badminton reprezentacija za uzrast do 15 godina, čiji je član bio i Sergej, odbranila je titulu prvaka Balkana. Na prvenstvu koje je održano u Novom Sadu  Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Viktor Petrović, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Sanja Perić, Anđela Vitman i Nina Bogdanović bili su bolji od vršnjaka iz Bugarske, Grčke i Turske i osvojili zlato.

U pojedinačnoj konkurenciji blistao je talentovani Kruševljanin Sergej Lukić. On je osvojio prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji i u muškom dublu sa Mihajlom Tomićem. Njih dvojica su u okršaju za najsjajnije odličje savladali tursku kombinaciju Hasan Berkaj Gunbaz – Nuralah Sarac s 2:0.

Najuspešniji akter Balkanskog prvenstva za igrače do 15 godina u Novom Sadu Sergej Lukić kaže da se za Balkansko prvenstvo u Novom Sadu pripremao tokom čitavog leta.

I fizički i psihološki sam bio maksimalno spreman za ovo takmičenje i na kraju sam stigao do tri zlatne medalje, a presrećan sam zbog toga. Od prvog pa do poslednjeg meča u Novom Sadu igrao sam svoju igru, a dodatno mi je pomogla i fantastična atmosfera u dvorani. U finalu singla sam bio potpuno smiren, ni jednog trenutka nisam osećao pritisak, i bez ikakvih problema sam stigao do trofeja. I u dublu, Tomić i ja smo bili na visokom nivou i zasluženo smo stigli do titule u ovoj konkurenciji. – rekao je Lukić, član Badminton kluba “Zmajevi” iz Kruševca.

Sjajnom učinku u Novom Sadu treba dodati i dve bronze, Tomića u muškom singlu, te Aleksandra Jovičića i Vanje Rašete u muškom dublu.

 

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!