Sport

Sergej doneo tri zlata

Naš sugrađanin, igrač kruševačkih “Zmajeva”, Sergej Lukić osvojio je zlatne medalje u svim konkurencijama u kojima se nadmetao na Prvenstvu Balkana održanom u Novom Sadu: u pojedinačnoj konkurenciji, u ekipnoj konkurenciji i u dublu.

Srpska Badminton reprezentacija za uzrast do 15 godina, čiji je član bio i Sergej, odbranila je titulu prvaka Balkana. Na prvenstvu koje je održano u Novom Sadu  Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Viktor Petrović, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Sanja Perić, Anđela Vitman i Nina Bogdanović bili su bolji od vršnjaka iz Bugarske, Grčke i Turske i osvojili zlato.

U pojedinačnoj konkurenciji blistao je talentovani Kruševljanin Sergej Lukić. On je osvojio prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji i u muškom dublu sa Mihajlom Tomićem. Njih dvojica su u okršaju za najsjajnije odličje savladali tursku kombinaciju Hasan Berkaj Gunbaz – Nuralah Sarac s 2:0.

Najuspešniji akter Balkanskog prvenstva za igrače do 15 godina u Novom Sadu Sergej Lukić kaže da se za Balkansko prvenstvo u Novom Sadu pripremao tokom čitavog leta.

I fizički i psihološki sam bio maksimalno spreman za ovo takmičenje i na kraju sam stigao do tri zlatne medalje, a presrećan sam zbog toga. Od prvog pa do poslednjeg meča u Novom Sadu igrao sam svoju igru, a dodatno mi je pomogla i fantastična atmosfera u dvorani. U finalu singla sam bio potpuno smiren, ni jednog trenutka nisam osećao pritisak, i bez ikakvih problema sam stigao do trofeja. I u dublu, Tomić i ja smo bili na visokom nivou i zasluženo smo stigli do titule u ovoj konkurenciji. – rekao je Lukić, član Badminton kluba “Zmajevi” iz Kruševca.

Sjajnom učinku u Novom Sadu treba dodati i dve bronze, Tomića u muškom singlu, te Aleksandra Jovičića i Vanje Rašete u muškom dublu.

 

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!