Pažnja !Sport

Saopštenje FK Napredak

Saopštenje FK Napredak posle današnjeg incidenta na konferenciji za medije održanoj posle utakmice Napredak – Radnički smo upravo dobili. Prenosimo ga u celosti.

Saopštenje za javnost Fudbalskog kluba Napredak

Povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za novinare Fudbalskog kluba Napredak, nakon odigrane utakmice 21. kola Super lige Srbije, Napredak – Radnički Niš dajemo sledeće saopštenje:

Fudbalski klub Napredak se ne oseća odgovornim za incident koji je nastao na konferenciji za novinare nakon završene utakmice, jer se incident desio između trenera FK Radnički Nenada Lalatovića i novinara lokalnog portal Stevana Milutinovića.

Trener Radničkog, Nenad Lalatović je nakon postavljenog pitanja službenog lica kluba, Valentine Vasić, koje je glasilo: “Da li ste srednji prst pokazali vašem rukovodstvu, rukovodstvu Fudbalskog kluba Napredak, ili navijačima Napretka, obzirom da smo svi sedeli na istoj zapadnoj tribini?” verbalno napao Valentinu Vasić, PR-a Fudbalskog kluba Napredak, iznoseći niz uvreda, koje se jasno vide i čuju na snimku sa konferencije za novinare.

Na Lalatovićevu konstataciju da su mu navijači psovali decu, jedan od prisutnih akreditovanih novinara lokalnog portala Stevan Milutinović je, izazvan nastupom Lalatovića i vredanjem svih prisutnih, opsovao Lalatovića, koji mu je uzvratio nizom psovki, da bi onda usledila uvreda službenom licu kluba Valentini Vasić, rečima: “Budalo poremećena”.

Ovakvo ponašanje trenera Radnickog, Nenada Lalatovića, u najmanju ruku je neprihvatljivo, imajući u vidu da je Lalatović bio trener Napretka, kao i to da ga je Fudbalski klub Napredak promovisao kao trenera, da bi svoju karijeru nastavio u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Vojvodini i Radničkom iz Niša.

Vređanjem službenog lica kluba, na potpuno privatnoj osnovi, bez bilo kakvih argumenata, pokušavajući da opravda svoje sramno ponašanje na terenu tokom utakmice, Lalatović je još jednom pokazao svoju “kulturu”.

Protiv Nenada Lalatovića, službeno lice Fudbalskog kluba Napredak, Valentina Vasić, podneće prijavu disciplinskoj komisiji FSS.

Fudbalski klub Napredak najstrože osuđuje ponašanje trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića, i smatra ih neprimerenim ljudima koji se bave sportom.

U Kruševcu, 17.12.2018.

Fudbalski klub Napredak

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!