Društvo

Rok za drugu ratu poreza na imovinu 15. maj

Vlasnici nepokretnosti u Srbiji mogu da izmire drugu ratu poreza na imovinu do ponedeljka, 15.maja, kada je poslednji rok. Svi koji zaduženje ne izmire do zakonskog roka, moraju da računaju i na zateznu kamatu. Ona u slučaju poreskih obaveza iznosi 11% na godišnjem nivou. Porez na imovinu plaća se kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana početka tromesečja, tako da rate dospevaju oko 15. u mesecu: februaru, maju, avgustu i novembru.

Ou obavezu imaju i pravna i fizička lica, a u pitanju je akontacija koja se plaća na osnovu prošlogodišnjeg rešenja. Sva potrebna obaveštenja poreski obveznici mogu da dobiju putem telefona ili preko elektronske pošte, odnosno bez dolaska u lokalnu poresku administraciju.

Sve informacije o stanju poreske obaveze i instrukcijama za plaćanje mogu dobiti pozivom na telefon. LPA ima i zakonsku obavezu da šalje opomene neredovnim platišama, a one se uglavnom dostavljaju krajem godine. Da do toga ne bi dolazilo neophodno je za sve obveznike da redovno izmiruju dospele obaveze.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!