Zdravlje

Psihijatrijsko – psihološka podrška tokom vanrednog stanja

Psihijatrijsko – psihološka podrška tokom vanrednog stanja je postala neophodna. Zato je Služba za psihijatriju Opšte bolnice Kruševac formirala tim za psihijatrijsko – psihološku podršku tokom vanrednog stanja.

Tim psihijatra i psihologa će telefonskim putem pružati psihološku podršku stanovništvu u vezi sa eventualnim psihološkim posledicama koje se mogu javiti u kriznim situacijama. Sve ovo u cilju ublažavanja teškoća usled nastale situacije i sprečavanja ozbiljnijih psihičkih problema.

Svi koji osećaju strah, uznemirenost, jak osećaj anksioznosti ili napade panike, teško podnose boravak u izolaciji ili im je potreban bilo kakav stručni savet i razgovor o izazovima koje nose vanredne mere i izolacija, sa kojima se svakodnevno susreću, mogu se javiti na sledeće brojeve telefona:

Psihijatar: 037414-656 od 08.00 do 21.00
Psiholog : 037/414-539 od 08.00 do 13.00

S obzirom na to da postoji pojačana potreba građana da stupe u kontakt sa stručnim licima, molimo Vas za strpljenje i toleranciju. Telefoni su namenjeni isključivo za pružanje psihološke podrške stanovništvu.

Psihijatrijsko – psihološka podrška tokom vanrednog stanja može biti vrlo značajna. Posebno ako se uzme da čitava situacija može da potraje prilično dugo.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!