Kultura

Premijera Kruševačkog pozorišta

U Kruševačkom pozorištu sinoć je izvedena premijera predstave “Zvonar Bogorodičine crkve u Parizu”. Dramatizaciju čuvenog romana Viktora Igoa uradio je Radan Radović. Režiju predstave potpisuje Zoran Lozančić iz Niša – njemu je ovo deveta predstava koju radi u Kruševačkom pozorištu.

Reč reditelja

Dugo godina smo planirali da radimo ovaj tekst koji je teško bilo dramatizovati. Vodili smo se time da radimo predstavu za decu pa smo se trudili da izbegnemo političke situacije iz romana kao što je sukob crkve i vlasti. Fokusirali smo se na esenciju, na ljubavni trougao, na emocije. Pokušali smo da tekst prilagodimo deci ali se tokom rada predstava “uozbiljila”. Drago mi je što glavne uloge igraju Jelena Vukićević i Dejan Tončić, a deca koja učestvuju u predstavi su izuzetno ponela svoje uloge iako nemaju tekst“, kazao je Zoran Lozančić.

Kvazimoda tumači prvak kruševačkog pozorišta Dejan Tončić, Esmeralda je Jelena Vukićevićm a Klod Krolo – Vladimir Kerkez.

Ovo mi je jedna od najdražih predstava. “Porađala” se dobrih pet, šest godina i sada imamo izuzetan rezultat. Ovo pozorište je među retkima koje daju šansu mladim glumcima i zato me raduje što sam na sceni sa Jelenom Vukićević i Stevanom Zdravićem“, naglasio je Dejan Tončić.

Jelena Vukićević se zahvalila Kruševačkom pozorištu na ukazanom poverenju.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ovog projekta. Ovo je bilo predivno iskustvo za mene jer je proces rada bio sjajan“, kazala je mlada glumica.

Vladimiru Kerkezu, upravniku Centra za kulturu Stara Pazova, ovo je treća predstava u kruševačkom pozorištu, prva posle 18 godina.

Ova kuća mi je prva ukazala priliku po završetku akademije. Svi nastupi Kruševačkog pozorišta u Staroj Pazovi u proteklih nekoliko godina imali su odličan prijem, pa verujem da će tako biti i sa ovom predstavom”, nada se Kerkez.

Kostime za predstavu radila je Mirjana Stojiljković dok scenografiju potpisuje reditelj Zoran Lozančić.

pozoriste-zvonar

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!