ObrazovanjePažnja !

Poziv na protest iz Gimnazije

Povodom svih dešavanja oko filološkog odeljenja u Gimnaziji štrajkački odbor je uputio sledeći poziv na protest koji prenosimo u celini.

POZIV NA PROTEST

ZAJEDNO PROTIV NEPRAVDE, ZAJEDNO ZA OSMAKE!

Članovima Unije SPR Kruševca, prosvetnim radnicima Kruševca i građanima Kruševca

Poštovane kolege i prijatelji, Sindikat Gimnazije u Kruševcu će u utorak 28. 5. 2019. za vreme petog časa u prvoj smeni održati Štrajk upozorenja u školi, neodržavanjem tog časa. U istom terminu sa početkom u 11.30 sati na platou ispred zgrade Opštine Kruševac biće organizovano protestno okupljanje na kome ćemo još jednom izneti svoje zahteve gradonačelnici Kruševca i načelniku Školske uprave.

Glavni razlog našeg protesta je nepravda koja je učinjena osmacima Rasinskog okruga koji su se mesecima spremali za polaganje prijemnog ispita za filoško odeljenje, a kojima ta mogućnost oduzeta 6. maja 2019. iznenadnom i nenajavljenom odlukom Ministarstva prosvete. Time je Ministarstvo na nemilosrdan način pogazilo prava dece i njihovih roditelja da odaberu željenu srednju školu i životni put, prethodno ih obmanuvši. Zato mi prosvetni radnici i svi građani Kruševca ne možemo da ćutimo.

Pozivamo prosvetne radnike da neodržavanjem petog časa u utorak u svojim školama, i svojim prisustvom na protestu pošaljete poruku Školskoj upravi Kruševac, Ministarstvu prosvete i svima drugima da sa nadama osmaka niko ne sme da igra svoje birokratsko-političke igre.

Srdačan pozdrav,
zajedno protiv nepravde, zajedno za osmake!

Štrajkački odbor
Gimnazije u Kruševcu

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!