Obrazovanje

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu čeka dozvolu do kraja avgusta

Akreditacija novootvorenog fakulteta, prvog “državnog” u Kruševcu, očekuje se do kraja avgusta. I pored toga što se odluka Komisije za akreditaciju još čeka, fakultet je tokom leta organizovao pripremnu nastavu za studente. Nju je pohađalo čak 40 zainteresovanih. Prijemni ispit će se, ako sve bude po planu, polagati septembra. Na prijemnom će se polagati biologija ili hemija (kandidati biraju jedan od ovih predmata) i test opšte informisanosti.

Odseci i studije

Predviđeno je da prvu godinu na tri odseka upiše 105 studenata. Od toga će njih 75 studirati o trošku države, dok će 30 samofinasirajućih studenata plaćati školiranud 60.000 dinara, sa opcijom plaćanja na rate

Budući studenti Poljoprivrednog fakulteta biraće jedan od tri ponuđena smera: Stočarstvo, Ratarstvo i povrtarstvo i Voćarstvo i vinogradarstvo. Kako se saznaje, iskazano interesovanje za studije poljoprivrede je solidno. Osnovne akademske studije na Popjoprivrednom fakultetu će trajati četiri godine, a postojaće i master studije u trajanju od godinu dana. Niški Univerzitet će pružiti svu neophodnu pomoć na obezbeđivanju nastavnog osoblja za opšteobrazovne predmete na Fakultetu, i obezbediti neophodnu literaturu za biblioteku u sastavu fakulteta.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!