Pažnja !

Konkurs za mlade “Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”

Evropski pokret u Srbiji organizuje nagradni konkurs za eseje na temu “Zapadni Balkan za 20 godina – izazovi i mogućnosti”.

Poziv se odnosi na mlade iz Srbije, od 19 do 30 godina starosti i otvoren je do 31. jula 2018. godine.

Bira se 5 najboljih eseja čiji će autori učestvovati na Letnjoj školi REACT! u Gusinju u Crnoj Gori. od 3. do 8. septembra 2018. godine.

Pored toga, dva najbolje plasirana autora ili autorke dobiće priliku da stažiraju u nevladinim organizacijama u Nikšiću – Alfa centar i Prištini – Balkan Forum, u periodu od 15. do 22. avgusta 2018. godine. Troškove putovanja i smeštaja pokrivaju organizatori.

Konkurs je deo regionalnog projekta REACT!, koji je na svom prvom konkursu raspisanom prošle godine podržala Regionalna kancelarija za saradnju mladih RYCO sa sedištem u Tirani.

Projekat REACT! organizuju Alfa centar iz Crne Gore, Evropski pokret u Srbiji, Balkan Forum sa Kosova*, Centar za međunarodne odnose i Asocijacija za promociju poslovanja iz Bosne i Hercegovine i Centar za istraživanje i kreiranje politika iz Makedonije.

Uslovi konkursa su objavljeni na stranici Evropskog pokreta u Srbiji http://bit.ly/ReactKonkurs :

1. Poziv je otvoren za mlade starosti od 19 do 30 godina  sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, zainteresovane za teme kao što su: vladavina prava, bezbednost, odbrana, demokratija i regionalno pomirenje,

2. Esej treba da bude pisan fontom Times New Roman sa 1,5 proredom, ne duži od 3 strane,

3. Esej treba da bude poslat na e-mail adresu forumladih@emins.org najkasnije do 31. jula u 23:59 časova.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti na adresu Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji forumladih@emins.org.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!